Lélekmelegítő levessel folytatja receptsorozatát a népszerű gasztroblogger-páros, Budai Zsanett és Tonté Barbara. Az alapanyagoktól sem kell megijedni, ezek mind kaphatók ezekben a napokban is.
Igazi kamrafogás, egyszerű és éppen ezért érdemes az alapanyagok minőségére figyelni.
Hozzávalók:
– 3 ek. libazsír
– 2 szál répa
– 1 szál gyökér
– 1 kis zellergumó
– 1 kis karalábé
– 3 közepes burgonya
– 1 fej hagyma
– 1 paprika
– zöldborsó
– ízlés szerint só, szemes tarkabors, chilli, sáfrány ízlés és kortól függően 🙂
– petrezselyem, zellerszál.
A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és igyekszem egyforma nagyságú darabokra vágni. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze, ha valami éppen nincs otthon, akkor azt nyugodtan elhagyhatjuk.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem.
Kb. 10 perc párolás után, felöntöm hideg vízzel a már puhuló zöldségeket, és lassú tűzön készre főzöm.
Finomra vágott petrezselyemmel, citrommal, és pirítóssal tálalom.
Gyors, tápláló, finom.
Hogy milyen trükköket ajánlanak a leveshez, itt nézheti meg. Ha pedig szeretne még több receptet, rendelje meg Budai Zsanett és Tonté Barbara csodálatos könyvét.