Lélekmelegítő levessel folytatja receptsorozatát a népszerű gasztroblogger-páros, Budai Zsanett és Tonté Barbara. Az alapanyagoktól sem kell megijedni, ezek mind kaphatók ezekben a napokban is. 

Igazi kamrafogás, egyszerű és éppen ezért érdemes az alapanyagok minőségére figyelni. 

Hozzávalók:
– 3 ek. libazsír 
– 2 szál répa 
– 1 szál gyökér
– 1 kis zellergumó 
– 1 kis karalábé
– 3 közepes burgonya
– 1 fej hagyma 
– 1 paprika 
– zöldborsó 
– ízlés szerint só, szemes tarkabors, chilli, sáfrány ízlés és kortól függően 🙂
– petrezselyem, zellerszál.

A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és igyekszem egyforma nagyságú darabokra vágni. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze, ha valami éppen nincs otthon, akkor azt nyugodtan elhagyhatjuk.

Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem.

Kb. 10 perc párolás után, felöntöm hideg vízzel a már puhuló zöldségeket, és lassú tűzön készre főzöm.

Finomra vágott petrezselyemmel, citrommal, és pirítóssal tálalom.

Gyors, tápláló, finom.

Hogy milyen trükköket ajánlanak a leveshez, itt nézheti meg. Ha pedig szeretne még több receptet, rendelje meg Budai Zsanett és Tonté Barbara csodálatos könyvét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.