Öt új szociális bérlakást adtak át november 25-én Nyírmihálydiban. A családi házakat uniós és állami támogatásból építette az önkormányzat, és bérbe adja hátrányos helyzetű, szegregált körülmények között élő családoknak, javítva a rászorulók életkörülményeit. Az öt család hamarosan be is költözhet, az összkomfortos, modern házakból már csak a bútorok hiányoznak.

dr. Vincze István Nyírmihálydi polgármestere azt mondta, a település 2220 lakosának 50 százaléka hátrányos helyzetben él, bár az utóbbi időben egyre többen helyezkedtek el a nyílt munkaerőpiacon, a legtöbben főleg a nyírbátori ipari parkban működő üzemekbe ingáznak, így csökkenhetett a közfoglalkoztatottak száma a községben. Ez nagyon fontos, hiszen akkor tudnak boldogulni ezek a családok, ha stabil munkájuk is van.

A szociális bérlakásba költözőkkel bérleti szerződéseket kötünk, amelyben az egyik feltétel a munkahely, ugyanis a kedvezményes lakbért és a rezsiköltségeket rendszeresen fizetniük kell majd – mondta a polgármester. (Kelet-Magyarország)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.