Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Szarka Tamás, Kossuth-díjas zenész “Esthajnal” címen tehetségkutató versenyt szervezett. A versenyre roma tehetségek jelentkezését várták, akik több kategóriában mutathatták meg magukat.

A verseny győztesei részt vehetnek a zenész “Esthajnal” című lemezbemutatóján, amely augusztus 19-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten a győztesek mellett fellép: Szarka Tamás és zenekara, a Parno Graszt, Tóth Gabi, valamint Reviczky Gábor.

Az “Esthajnal” tehetségkutató döntője május 14-én lesz 15 órakor az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81). A győzteseket négytagú zsűri (Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színház igazgatója, Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő, Medgyesi Gabriella dokumentumfilm-rendező és Tordai Sarolta, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet munkatársa) fogja kiválasztani.

Az eseményen ünnepi beszédet mond Sztojka Attila országgyűlési képviselő, a verseny különdíját pedig Járóka Lívia, az Európai Parlament képviselője ajánlotta fel, aki 10-15 tehetséges fiatalt lát majd vendégül Brüsszelben.

A döntő műsorvezetője Galán Angéla lesz.

Korábbi interjúnk Szarka Tamással itt olvasható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.