A legtöbbször sminkeléssel, shoppingolással, wellnessezéssel, párkapcsolati tanácsokkal foglalkozó női youtuberek világából kitűnik egy ifjú hölgy, akinek érezhetően a legfontosabb szerepet az Istennek való megfelelés játssza az életében. Például gyermekgondozás, bibliaoktatás, felzárkózás elősegítése, tehát a segítségnyújtás, amire feltette az életét, és erről beszél videóiban is olyan átéléssel, tiszta és egyenes gondolatokat közvetítve Istenről, hogy a kommentszekcióból kiderül, máris sokakat Isten irányába inspirál, és számára ez a legfontosabb. Kuti Vilmos készített interjút Andrásfalvy Mirjám Klára youtuberrel.

Legutóbbi videódból kiderül, hogy a világjárvány sem tartott vissza, amint lehetett, indultál mint önkéntes, és nem is akárhova, ezúttal Jordániába és Libanonba, hogy folytasd a misszionáriusi feladataidat. Mi inspirált, hogy ezt meglépd egy tipikusan vészterhes időszakban?      

Ez nagyon egyszerű. Istentől rengeteg dolgot kaptam, érezhetőek számomra az áldásai, és én is adni szerettem volna neki érdemben. Mármint többet, mint azt, hogy részt veszek a miséken, vagy folytatom a bibliaolvasási rutinomat. Ha belegondolok, ezekkel még mindig én kapok tőle oktatást. Így olyasvalamit szerettem volna tenni, amivel kimutatom az úrnak, hogy nekem ő az első, és így határoztam el, hogy lesz olyan időszakom, amikor teljes időben, teljes erőmből Istent szolgálom.

Gondolom, ehhez komoly lépéseket kellett tenned a szervezésben.

Így van, elsősorban a felsőoktatásban passzív időszakot igényeltem, minden egészségügyi óvintézkedést megléptem, a tervezés-szervezés része elég könnyen ment, talán ez is azt mutatja, hogy milyen áldásos, ha az ember olyan dolgokon igyekszik, amit Istennek akar áldozni tiszta szívéből. Ettől jobb és eredményesebb befektetés nincs is a világon (teszi hozzá nevetve).

Youtuberként is főként az Istennel ápolt kapcsolatodról beszélsz a nézőidnek, közben ebből kifolyólag rengeteg érdekes helyen jársz, viszont a vlogjaidban az utazásaidat, a helyszíneket nem láthatjuk a csatornádon megörökítve. Ennek mi az oka?

Ezek bensőségesebbek attól, hogy beállításokkal, fények szabályozásával, stb. legyek elfoglalva. Lehet, hogy pont a lényeget nem tapasztalnám meg, az emberi kapcsolatok alakulását, a közös imádatok szentségét és meghittségét, a közös imákra adott válaszokra való figyelést, történéseket. De a nézőim így is elégedettek azzal, ahogyan átadom nekik a videók alkalmával, így az egész feléjük is, és a misszió résztvevői felé is sokkal áldásosabb.

Az önkéntes missziók hogy néznek ki a gyakorlatban?

A gyerekekkel közös misékre készülés, azokon részvétel, közös mozgás, kikapcsolódás és meghitt, őszinte beszélgetések életekről, pillanatokról, érzésekről, szenvedésről, nehézségről. Olyan dolgokról, amiket ezek a gyermekek sokkal előbb megértek, mint a kortársaik.

Mondasz egy tapasztalatot a Közel-Keletről, ami a legnagyobb hatással volt rád?

Uhh, jól feladtad a leckét. Nehéz egyet kiemelni, de az mindenképp nagyon emlékezetes, amikor Isten áldásával hatással tudsz lenni egy gyermekre. Volt egy kislány, nagyon rázós családi körülményei voltak, mielőtt árvaházba került, igazán nehéz dolgokat kellett átélnie. Mikor elkezdtünk együtt beszélgetni, eleinte még zárkózott volt, aztán minden alkalommal egyre nyitottabb lett. Látszott, hogy meghatotta, amikor a bibliából rávilágítottam, hogy az úrnak ő nagyon fontos, és Jézus igazán szereti őt, és szeretni is fogja, akármilyen rosszat és kegyetlenséget tapasztalt eddig élete során emberektől. Könnybe lábadt a szeme, megérintette őt. Ez a helyzet pedig engem.

Most hová vezet az utad innen önkéntes misszionáriusként?

Először Pécsre, egy cigánymisszióban veszek részt. Nagyon szeretek cigánygyerekekkel foglalkozni, nagy szívük van, és ahogy ezt az érzelemgazdagságot a zenébe át tudják vinni, az egészen kivételes. Utána pedig jön életem eddigi talán legnagyobb kihívása, az indiai misszió, tényleg ki sem látok a szervezésből, de ha kint leszek, akkor mindenképp tudósítok nektek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.